Yeniden Belgelendirme - METES
Yeniden Belgelendirme

BELGE YENİLEMEDE UYGULANACAK ÖLÇME – DEĞERLENDİRME YÖNTEMİ

Öncelikle personelinizin yenilemelerinde devlet teşviki olmadığından başvuruyu yaparken “teşvik istemiyorum” kutusunu imzalamalı ve IBAN beyan etmemelidir.

Belge Yenileme kriterleri:

Beş (5) yıllık geçerlilik süresinin sonunda belge sahibinin performansı aşağıda tanımlanan yöntemlerden en az biri kullanılarak değerlendirmeye tabi tutulur;

  1. Sınavsız Belge Yenileme : 5 yıl belge geçerlilik süresi içerisinde toplamda en az iki yıl veya son altı ay boyunca ilgili alanda çalıştığını gösteren kayıtları (hizmet dökümü, referans yazısı/mektubu, sözleşme, fatura, portfolyo, vb.) sunmak, Hizmet dökümündeki meslek kodu ile belgenizde meslek kodu birbirini uymalıdır.. Uymayan adaylarınız için firmanın antetli kağıdına yetkili kişi tarafından kaşe ve imza atılarak adayın 5 yıl içerisinde toplamda en az iki yıl veya son altı ay boyunca yenilenecek olan yeterlilikte çalıştığını onaylayan bir yazı eşliğinde merkezimize yenileme başvurusu yapmalıdırlar.
  1. Sınavlı Belge Yenileme: Yeterlilik kapsamında yer alan yeterlilik birimleri için tanımlanan uygulama sınavlarına katılmak.

Değerlendirme sonucu olumlu olan adayların belge geçerlilik süreleri 5 yıl daha uzatılır.

Sınavsız Yenileme başvurusunda takip edilecek işlemler:

  • Adaylarınızın belge yenileme başvurularını portal.metes.org.tr adresinden yapmalı,
  • Çıktılarını almalı,
  • Formdaki belge yenileme kutucuğunu işaretlemeli
  • Sınavsız Yenileme ücretini olan 1.125,00 TL (BinyüzyirmibeşTL)’nin merkezimizin aşağıda yazılı banka hesabına yatırmalı.

Adayınız tarafından imzalanan ıslak imzalı başvuruları, çalışma kanıtlarını (hizmet dökümü, referans yazısı/mektubu, sözleşme, fatura, portfolyo, vb), nüfus cüzdan fotokopisi ve dekontun örneğini Merkezimize gerek elden teslim gerekse Yurtiçi Kargo (Üyelik Numaramız: 569156403) ulaştırılmalıdır.

SINAVLI ya da SINAVSIZ BELGE YENİLEYEN ADAYLARIN ÜCRET YATIRACAĞI HESAP BİLGİLERİ :

Ankara Sanayi Odası 2. ve 3. OSB METES

T.VAKIFBANK MUSTAFA KEMAL MAHALLESİ ŞUBESİ

İBAN No : TR06 0001 5001 5800 7312 4519 22

Dekontun açıklama bölümünde Adayın çalıştığı Firma Adı (Kısaca), Adayın Adı Soyadı, TC No, yazılmalıdır.

Belge yenileme işlemi tamamlanan adaylar belgesi hazır olduğunda cep telefonlarına gelen sms ile bilgilendirilir. http://www.metes.org.tr/metes/belgelendirme-belge-kullanim-sozlesmeleri/ adresinden yenilenen yeterlikteki sözleşmenin çıktısı alınıp aday ve kurum tarafından teslim edildiğine dair imzalandıktan sonra belge teslim edilir.

2.Seçenek olan Sınavlı belge yenileme yapacak adaylar Merkezimizden sınav ücreti öğrenmelidir. FİYATLARA KDV DAHİLDİR